Jan Johansen är en av artisterna i årets Elvis Lives Festival i Huskvarna Folkets Park den 8 september. Bland övriga artister som kan nämnas finns bl.a Henrik Åberg, Elvis4Ever, The Swede Inspirations och Tonny Cee.

Jönköpings-Posten skrev om festivalen den 30 augusti: https://www.jp.se/article/jan-johansen-dragplaster-pa-elvisfestivalen/ 

 

Jan Johansen är ett av namnen på årets upplaga av Elvis Lives Festival i Huskvarna Folkets Park.
Foto: Mariell Dahlström

Jan Johansen dragplåster på Elvisfestivalen

HUSKVARNA För andra året i rad arrangeras Elvis Lives Festival i Huskvarna Folkets Park. I år är schlagerstjärnan Jan Johansen ett av toppnamnen som uppträder under kvällen. – Men jag har aldrig varit någon som försöker låta eller se ut som någon annan…  Om jag råkar göra det är det bara av en händelse, säger Jan Johansen som ska tolka Elvis på sitt sätt.

Publicerad 30 aug. 2018

Elvis Lives Festival startades förra året och hade då Henrik Åberg och Eilert Pilarm som stora namn. Då som nu är även lokala Elvistolkarna Elvis Lives med på scenen.

Det här året kommer Henrik Åberg tillbaka, men istället för Eilert Pilarm är det ett annat bekant ansikte som dyker upp – schlagerstjärnan Jan Johansen.

Elvis Presley och Jan Johansen. Kanske inte två namn som gemene man naturligt kopplar samman. Faktum är dock att det inte är den första Elvisfestivalen som herr Johansen sjunger på och han har haft en livslång koppling till ”The king of rock and roll”.

– Elvis var nog den första singeln som jag fick, jag kommer inte ihåg vilken det var… Det var nog ”Jailhouse rock” eller något sådant. Så jag är uppväxt med Elvis. Sedan så har jag aldrig sett ut som den musiken som jag spelar och jag gillar inte att klä ut mig. Henrik Åberg är ju liksom Elvis och det blir en annan sak, säger Jan Johansen och stannar upp ett tag innan han fortsätter:

– Jag gillar väldigt mycket olika sorters musik, men jag har gett mig på Elvis några gånger och gillar de där 50-talsrocklåtarna. Jag tyckte att han sjöng så himla bra. Men jag har aldrig varit någon som försöker låta eller se ut som någon annan… Om jag råkar göra det är det bara av en händelse.

Har du någon personlig Elvis-favorit?

– Jag såg den här filmen ”Mystery Train” där två asiatiska turister ska till Memphis för att gå på Graceland… I den spelas låten ”Mystery Train” och jag tyckte att det var en så himla spännande stämning i den låten tillsammans med den filmen. Så den är en av mina favoritlåtar. Sedan är det så klart även ”Always on my mind”, ”Jailhouse Rock” och de grejerna också.

Hur ska det bli att komma hit till Huskvarna och uppträda?

– Det ska bli jätteroligt. Jag har varit här i trakterna – Gränna, Jönköping och Huskvarna – ett par gånger och det är så himla fint här nere, så det kommer att bli hur bra som helst.

Arrangören Mikael Olai är märkbart nöjd med att ha fått hit Jan till årets festival..

– Jan Johansen har ett genuint Elvisintresse och vi fick kontakt med Jan tack vare en annan Elvisfestival som är i Norberg, vi har varit där ett antal år och spelat nu. I år var Jan där, så genom den arrangören fick vi kontakt. Vi bollade idén med honom och han blev jättetänd på att komma hit och köra detta.

Förutom Henrik Åberg, Jan Johansen och Elvis Lives kommer även Swede Inspirations, Tony Cee och Elvis4Ever uppträda. Arrangemanget är en endagarsfestival.

– Själva grundkonceptet är detsamma med underhållning till sittande publik som äter, så kallad dinner show som Elvis körde väldigt mycket. Vi har även lite olika aktörer som kommer hit och säljer Elvismemorabilia och andra saker. De kommer även hit och gör reklam för musikresor som går i Elvis fotspår, säger Mikael Olai och fortsätter:

– Förra året var första året och med tanke på det tycker vi att det gick jättebra. Vi hade runt 500 personer här. Kan vi ligga på den nivån i år också så är vi jättenöjda. Tanken är att vi ska utveckla det här från år till år. Förhoppningen är att det ska bli en samlingsplats för hela Elvis-communityn som är väldigt stor i hela Norden.

Elvis Lives Festival arrangeras lördag 8 september i Huskvarna Folkets Park.

                                                                    

Henrik Åberg kommer även i år… Foto: Michael Joelsson                                          … precis som Tonny Cee. Foto: Privat

  Michael Joelsson